par3      hot1  apart1

SEABANK:Трите критерия за успеха на Бъфет

SEABANK-Един от най-великите инвеститори на всички времена е широко популярният Уорън Бъфет. Зад неговия успех, разбира се, се крие набор от качества, чието съчетание му е позволило да изгради своята империя. Ето и три от тях, според изданието TheStreet.

Дългосрочен фокус
Не веднъж великият инвеститор е казвал, че най-предпочитаният срок за държане на неговите позиции е – вечност. В потвърждение на тези си думи, голяма част от позициите в управлявания от него фонд – Berkshire Hathaway датират в портфейла на фонда от години и дори десетилетия.
В мотива му да придобие остатъчния дял от акции на компанията Burlington Northern Santa Fe Railroad, той затвърждава позицията си за дългосрочно инвестиране и тезата си, че железопътният транспорт ще е актуален през следващите 100 години.
Фокусирането върху дългосрочното инвестиране е помогнало както на Бъфет, така и на много други анализатори да преодолеят моменти на кризи.

Диверсификация
Бъфет е разпределил инвестициите си, посредством управляваните си фондове в различни сектори на икономиката, което е друг ключов фактор за неговия успех, коментират специалистите.
Сред секторите, в които е инвестирал влизат тези на здравеопазването, финансите и потребителските стоки, както и индустриални компании. Доброто представяне на определен сектор в даден момент, често е неутрализирало по-слабото в друг.
В днешно време диверсификацияте е по-лесна и по-достъпна от всякога, посредством множеството фондове, чието представяне е базирано на определени класове активи.

Дивиденти
Фондът на Бъфет – Berkshire Hathaway не разпределя дивиденти. До голяма степен обаче в основата на успеха и ръста в акциите на компанията се крие фактът, че в портфейла му има компании, разпределящи дивидент. Такива позиции включват дяловете в Coca-Cola, Proctor & Gamble и Johnson & Johnson.
Ориентирането на инвеститорите към акции, разпределящи дивидент, става все по-ясна тенденция в последните години на криза, когато се търси допълнителна доходност.


Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: URL file-access is disabled in the server configuration in /home/seabank/public_html/modules/mod_IFacebookWidget/tmpl/default.php on line 95

Warning: file_get_contents(http://iemphasize.net/credit.php) [function.file-get-contents]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/seabank/public_html/modules/mod_IFacebookWidget/tmpl/default.php on line 95
You are here Полезно SEABANK:Трите критерия за успеха на Бъфет